Életmód hírek

Bárányszelet majoránnás mártással és Epres kevert tészta

2011.06.09. 11:00 - Életmód

étel

Juhtartó gazdáknál volt szokás a pünkösdi bárányból való ételek készítése: pl. báránysült, báránypaprikás. Egyes helyeken édes tésztákat ettek, hogy sárga legyen a kender, s a tésztákat friss gyümölccsel - eperrel, cseresznyével - töltötték meg.

(Életforma - Teljes hír megtekintése)

Szavazás létrehozásához jeletkezz be, vagy regisztrálj oldalunkon!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!

Még nincs hozzászólás a cikkhez.

A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj oldalunkon!


Bárányszelet majoránnás mártással és Epres kevert tészta

Juhtartó gazdáknál volt szokás a pünkösdi bárányból való ételek készítése: pl. báránysült, báránypaprikás. Egyes helyeken édes tésztákat ettek, hogy sárga legyen a kender, s a tésztákat friss gyümölccsel - eperrel, cseresznyével - töltötték meg.

(Életforma - Teljes hír megtekintése)

étel

 Kapcsolódó videók: