Életmód hírek

Jobb az orrunk, mint hinnénk

2011.03.30. 08:57 - Életmód

étel

Az orrnyálkahártya receptorairól a szagot bonyolult idegi folyamat útján kerülnek az agy szaglóközpontjába, amelynek elemző munkája után dönthetjük el, hogy például egy étel ehető-e vagy sem. Egy amerikai kutatócsoport négy éve tartó vizsgálata szerint még ma is sokkal jobban működik ez az érzékszervünk, mint gondolnánk.


(Medizóna - Teljes hír megtekintése)

Szavazás létrehozásához jeletkezz be, vagy regisztrálj oldalunkon!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!

Még nincs hozzászólás a cikkhez.

A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj oldalunkon!


Jobb az orrunk, mint hinnénk

Az orrnyálkahártya receptorairól a szagot bonyolult idegi folyamat útján kerülnek az agy szaglóközpontjába, amelynek elemző munkája után dönthetjük el, hogy például egy étel ehető-e vagy sem. Egy amerikai kutatócsoport négy éve tartó vizsgálata szerint még ma is sokkal jobban működik ez az érzékszervünk, mint gondolnánk.


(Medizóna - Teljes hír megtekintése)

étel

 Kapcsolódó videók: