Jobb az orrunk, mint hinnénk
2011.03.30. 08:57 - Életmód
Az orrnyálkahártya receptorairól a szagot bonyolult idegi folyamat útján kerülnek az agy szaglóközpontjába, amelynek elemző munkája után dönthetjük el, hogy például egy étel ehető-e vagy sem. Egy amerikai kutatócsoport négy éve tartó vizsgálata szerint még ma is sokkal jobban működik ez az érzékszervünk, mint gondolnánk.
(Medizóna - Teljes hír megtekintése)
Szavazás létrehozásához jeletkezz be, vagy regisztrálj oldalunkon!
Hozzászólások
Szólj hozzá te is!Még nincs hozzászólás a cikkhez.
A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj oldalunkon!
Jobb az orrunk, mint hinnénk
Az orrnyálkahártya receptorairól a szagot bonyolult idegi folyamat útján kerülnek az agy szaglóközpontjába, amelynek elemző munkája után dönthetjük el, hogy például egy étel ehető-e vagy sem. Egy amerikai kutatócsoport négy éve tartó vizsgálata szerint még ma is sokkal jobban működik ez az érzékszervünk, mint gondolnánk.
(Medizóna - Teljes hír megtekintése)
étel